söndag 27 maj 2012

Araber raus!


Jag vill som bekant inte krossa Israel. Jag vill bara inte att stället ska fortsätta sin utveckling mot en allt värre apartheidstat utan snarare göra helt om på den fronten, men det verkar hopplöst. Israel fortsätter propsa på sin unika rätt till apartheid eftersom landet omges av fiender, en ursäkt vi inte skulle acceptera från något annat land.

Det är precis samma retorik som när våra egna rasister tjatar om att svenskar kommer att vara en minoritet om X år och precis samma värdegrund: vi har en himlagiven rätt till den här biten mark, helt oavsett hur vi tillskansade oss den, och alla andra kan dra åt helvete.

Det är precis samma paranoida resonemang, men här uttrycks det på ett ännu obehagligare sätt. Ilan Tsion tycks verkligen tro att invandrarna allihop är medlemmar av en konspiration vars syfte är att förstöra Israel. De kommer dit, skaffar barn, indoktrinerar barnen till att bli soldater, och sen när halva armén är deras lakejer, då slår de till och raderar ut landet från kartan.

Det är en syn som ingen vettig människa någonsin kan ställa sig bakom, men det är det enda sättet att tolka Tsions utsagor. Han tror att invånarna i Israels grannländer alla längtar efter att mörda varenda israel - trots tecken på motsatsen - och han tror att de därför importerar judehatande afrikaner till Israel. Om det finns någon annan slutsats av det han säger så går den mig förbi.

Men Tsion är i alla fall bara en medborgare. Det blir riktigt otäckt när en politiker från det regerande partiet säger att "The migrants are giving birth to hundreds of thousands, and the Zionist dream is dying". Vad är den sionistiska drömmen? Jo, tanken på ett land vigt åt en enda etnisk grupp, men uttryckt med finare ord. Det är institutionaliserad rasism, det är samma tankar som drev de händelser som ledde till Israels tillkomst till att börja med. Jag bara väntar på det första brädspelet som går ut på att slänga ut araber ur Israel.

Inga kommentarer: