måndag 17 september 2012

Ändring på torpet


Så här är det: jag vill skriva en bok, och få den publicerad. Det har varit mitt mål ungefär så länge jag kan minnas eller i alla fall så länge som jag har haft mål. Jag har gjort några försök i den riktningen, tagit skrivandet på allvar, men långt ifrån tillräckligt, och det vill jag ändra på. Jag vill veta om jag kan göra det här eller inte.

Jag har vidare upptäckt att det tydligen inte blir av så länge jag har den här bloggen att fylla. Min skrivtid används till att skriva inlägg, helt enkelt för att det är så mycket lättare, "publiceras" omedelbart och leder till påtagliga resultat och feedback. Ingen uppskjuten och osäker tillfredsställelse här inte.

Jag tänker inte lägga ner helt och hållet för då ångrar jag mig så fort det dyker upp något jag blir arg på och vill skriva om, men jag tänker tvinga mig att i första hand arbeta på skönlitteratur och därmed uppdatera här betydligt mer sällan. Nånstans mellan en gång i veckan och en gång i månaden, skulle jag tro. Jag hoppas att ni hänger kvar ändå och avnjuter min visdom även när den portioneras ut mer sällan.

När jag ändå har er uppmärksamhet: jag är i desperat behov av betareaders, folk som vill och kommer att läsa det jag skriver, säger till mig vad jag bör ändra när det är dåligt, och framför allt berättar för mig när det jag skriver suger. Så att jag inte sitter och skriver i min egen bubbla och tappar bort verkligheten. Någon där ute som vill?

8 kommentarer:

Mats sa...

Jag är såklart på att betaläsa.

Lite tråkigt att du ska skriva mindre men ändå lite bra samtidigt för mig för då måste jag inte avsätta lika mycket tid att läsa din blog.

Ses på BSK. Vi kan prata mer om löparklockan då.

Anonym sa...

Jag låg och skulle sova och tankarna avlöste varandra och slutade i en fråga. Som jag tror du kan besvara. Har du ett yrke? Vad jobbar du med? Berätta!

Thomas sa...

What the?! Men kul! Jag betaläser gärna.

Flax sa...

Jag skulle tycka det var kul att beta läsa.

Vi kommer ju antagligen ses på borcon.

Flax

Patrik sa...

Det kommer vi. Annars kan du ju få läsningen elektroniskt, eller rullar du inte så?

Simon sa...

Betaläser också gärna, men vet dock inte hur bra input jag skulle ha.

En sak som jag tänkte på senast (när du delade med dig av några korta historier) var att jag tyckte att novellen som var ur "din" synvinkel var mycket bättre än de andra (den med en ordinarie snubbe som blev besökt av time travellers). Du är helt enkelt tidernas straight man i din egen person, och personligen tycker jag att du är i ditt esse där. Tänk Arthur Dent i Liftarens Guide (inget fan av Liftaren eg, menar konceptet i stort), där huvudpersonen är mer av en åskådare än en actual protagonist.

simon sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
simon sa...

spännande, hoppas du kommer längre än thomas med detta projekt. isåfall läser jag gärna. jag kan vara burdust ärlig eller inställsam. man får välja

/zang (nån annan simon är här o trollar med mitt namn)